Posts

Showing posts from January, 2013

LAPOR DIRI HARI PERTAMA

Assalamualaikum. Weyh, apa ke halnya aku tak update blog ni? Bagaikan traffic sesak la konon kat blog aku, yer. Hahaa! Time aku tulis ni ialah kurang 6 hari lagi, genaplah 2 bulan aku dekat sini. Lendu, Melaka. Totally a new place to me. Kali pertama aku jejak tempat kerja aku ialah dengan Lulu. Aku paksa dia teman aku cari tempat ni. Padahal Lulu time to lagi 2 minggu jer nak menikah. Oh lupa. Lulu dah kawin. Kurang la sikit kerja dia nak melayan aku sekarang. Sob. Sob Kitorang dua-dua pun tak pernah datang sini. Sepanjang perjalanan Lulu dok mengutuk aku. Pendalaman katanya. Gadis desa lah katanya. Mini market lah katanya. Haha! Vongoks. Opis aku ni kat pekan jer. Tapi aku okay aja. Tak ada nak jammed bagai. Suasana pun tenang aja. Nak pegi mana-mana pun dekat. Aku lapor diri pada 16 November 2012. Satu hari sebelum aku lapor diri bos aku sms. 'Awak dikehendaki mengikuti lawatan kerja ke Kedah, Perlis dan Pulau Pinang pada 17 Januari 2013 selama 3 hari'. Terbaik. Shopping …