Posts

Showing posts from January, 2016

Bersanding.

Image
Assalamualaikum.
Holaaaa! Buat apa tu hari Ahad? Heeee. Ni tengah masak ni. Apa tak nya, terlebih tido hari ni. Heeeeee.
Bangun pagi ni (sebelum pukul 12 tengahari kira pagi la kan. Ahaks!) tiba-tiba terus terfikir isu bersanding. Ntah apa angin yang datang, nak bersanding lagi agaknya. Hahaa!
Sebelum ni ada bincang dengan sorang kawan pasal isu pihak lelaki yang tak ikut timing bersanding pihak perempuan atas alasan nak solat dulu. Last-last, masa bersanding orang dah takde sebab dah lewat.
Hmmm. Ni pendapat aku la..
Baguslah kalau ada pihak yang utamakan masa solat. Memang itu pun yang utama sebab bersanding tu bukanlah WAJIB. Silap-silap haribulan, acara bersanding mendatangkan dosa je.
Macam aku, masa plan nak kawin memang nak buat yang wajib-wajib aja. Tapi sebab nak meraikan hajat keluarga terutama Mak, aku ikutkan asalkan tak bertentangan dengan hukum syarak dan tak membazir..
Ada la juga pelamin, ada juga baju pengantin, ada jugak tepung tawar..simple-simple jer. Bersanding p…

Mix Feelings.

Image
Assalamualaikum!
Lahaiiii. Semakin sendu dah blog ni kannn. Itu hari lama tak post entry, ada beberapa follower yang unfollow. Eceewahhh. Hihii. Takpe lah tu. Lumrah. Kalau dah sepi jer orang pun naik boring juga kan. Hari ni, terperasan ada sorang follower baru. Terima kasih, U. Terus bersemangat nak tulis entry baru.
Sebenarnya aku ni kalau nak post entry macam skema-skema sikit. Kalau ikutkan banyak daily life story yang nak kongsi tapi seakan tak mampu gituu. Heeee.
Hari tu, bawak student pegi half-day trip ke Rumah Seri Kenangan, Cheng. Sebenarnya aku selalu lalu depan rumah ni tapi tak tahu pun yang ni rumah orang-orang tua. So, itulah pertama kali aku dapat masuk rumah orang-orang tua. Selalu tengok dalam drama tivi jer.... =_='
Tak tahu lah nak cakap macam mana. Cerita sedih dalam drama tu sebenarnya kadang-kadang bukan sekadar drama. Sebab anak-anak zaman sekarang memang ada yang sampai hati hantar Mak Ayah diorang dekat sini. 
Ikut maklumat, ada juga orang tua kat sini …