Posts

Showing posts from February, 2016

Keajaiban Zikir Ya Aziz Ya Jabbar Ya Mutakabbir

Assalamualaikum.
Salam malam Jumaat. Heeee. 
Sejak dulu walaupun sebelum kahwin lagi, diri ni selalu jadi tempat rujuk pihak-pihak yang tertentu (yang mana selesa lah kan). Kadang-kadang untuk dapatkan second opinion pasal kerja, pasal masalah peribadi dan kadang-kadang masalah rumahtangga.
Bukanlah bermakna diri ni macam bagus atau apa, tapi mungkin kebetulan masalah tu pernah dilalui atau pandangan kita tu menyenangkan hati pihak yang memerlukan. Wallahualam.
Sejak berumahtangga ni, macam-macamlah perkongsian masalah yang diterima. Bila macamtu, bukan je kita terkesan dengan masalah orang lain, malah menjadikan kita lebih berusaha memperbaiki diri sendiri juga termasuk rumahtangga.
Maklumlah rumahtangga ni terbina atas kasih sayang (insyaallah) dua pihak yang berbeza segala-galanya. Dalam hati manusia, siapalah yang tahu kan. Sebab tu, kita kena berserah diri kepada Allah. Sebab Allah berkuasa ke atas segalanya yang ada dimuka bumi ini termasuklah ke atas hati-hati kita.
Amalkanlah…

Salam Jumaat

Assalamualaikum!
Hola-holaaa! Heeeee. Alhamdulillah. Hari ni muka ada senyum. Petang ni insyaallah balik kampung! Yeehaaaa!! Hari tu kan baru balik tapi hari ni Ebob ikut sekali. Bukan apa, dia tu selalu belot. +-+ Lagi pun Mak Mertua dia dah rindu sangat kat dia ni. Termasuklah pakcik bai sebelah rumah tu, pandai pulak bertanya mana suami, tak balik ka? Hahaaa!
Ebob aku ni kadang-kadang tu pasal makan pun belot. Bila tanya nak makan apa malam ni sebab nak prepare awal la kan masak. Dia kata tak nak makan. Ceewaahh. Kemain terbongkang lagi kita kat rumah. Sekali tu bila dia balik, dia nak makan nasik, ikan goreng dengan sambal belacan. Huwaaaaaa. Luluh hati ni kan sebab ikan masih membatu lagi dalam peti ais kannnnnnn. Kita bukan apa, tak nak lah dia tertunggu-tunggu lama, tapi dia relax je pun. Bini yang menggelupo. Hahaa!
Tapi tu lah manisnya rumahtangga ni. Belot-belot pun, tetap sayang. Muahh! 
Tak tahu lah macam mana traffic dari Melaka ke Selangor hari ni. Maklumlah, nak cuti p…