Posts

Showing posts from March, 2011

Tanda-Tanda Sakit Jiwa Di Pejabat.

Image
Assalamualaikum.

1) Hack komputer orang yang didengkikan tu. Ye lah, nak kena lah ambik maklumat2 yang ada kat dalam tu. Buat modal bila bercakap dengan client atau colliques lain supaya boleh jadi MRS AND MR KNOW EVERYTHING. You ask me, I give you an answer. No matter right or wrong. Tak pun boleh jadi sumber rujukan masa interbiu...ngeh ngeh. Pastu jangan lupa tinggal jejak kepada orang yang didengkikan tu supaya sedar komputer dia dah kena ceroboh walaupun ada password dengan mesej 'Watch out! I am intelligent penyangak. I'll make u suffer!'
Kah! Kah! Kah!
2) Wujudkan kumpulan a.k.a geng yang bernama The Dragon Team kat opis. Adakan borang penyertaan sekali. Tiap2 hari lobby orang pasal keburukan orang yang didengkikan tu kat pantry ke, kantin ke, kedai nasik lemak ke, mamak ke..dapat ajak orang lain joint grup Naga. Lagi ramai ahli lagi bagus. Boleh rebel. Create kan jugak kata sapaan rahsia untuk ahli2 macam "Wak Luu!" ke, 'Harooonnn' ke, 'Naga'…

THE KING'S SPEECH - Jangan Lupa Lirik.

Image
Assalamualaikum.
Betapa hebatnya kata-kata yang keluar dari mulut seseorang sehingga setiap orang bersetuju dengan apa yang di katanya biarpun ia tidak benar. Kerana yang akan membenarkan, adalah hatinya sendiri.
Dengan kata-kata juga boleh merubah diri sendiri dari baik menjadi lebih buruk. Kerana yang telah didustakan, ialah hatinya sendiri.
Kata-kata juga lah yang memusnahkan kepercayaan dan menghidupkan dendam. Sedangkan hatinya sendiri jugalah yang menolak untuk mengutamakan kebenaran dan keikhlasan. 
Dari kata-kata juga sesuatu yang asalnya adalah sedikit peluang yang baik bertukar menjadi ketamakan dan penindasan. Sedangkan perkara yang perlu ada dalam hatinya adalah rasa bersyukur yang akan mengingatkannya kepada adanya waktu pembalasan.  
Biar apa jua yang dikata, dinilai dengan hati. Hati yang sehabis tulus. Kerana jika tersilap kata, kita akan jadi pendusta kepada hati sendiri. Dan yang mendengar juga didustai.
Ececehhh.
ps* Tak suka Kumpulan Naga. ps* Ketua Kumpulan Naga ialah pe…

Lagu Sedih.

Image

Black Swan - Sempurna

Image
Assalamualaikum.

Dapat juga tengok Black Swan. Punyalah teruja tengok preview banyak kali kat YouTiup sampai sanggup paksa2 orang tengok jugak Black Swan padahal banyak lagi cerita lain. Siap buat homework dengan cuba mengenali siapa Natalie Portman ni, hebat sangat ke alih2 sebok google Natalie Portman's fiancee. Kalau bab2 nak me'lagha' ni memang laju jer. Cuba suruh mengaji. Ambik galah tolong jolokkan. Istighfar.
Orang putih kalau buat filem memang mengarut semuanya. Tapi lepas sehari dua baru sebok2 nak fikir apa moral of the story cerita tu. Kalau ada moral of the story lah. Jadi jangan nak kata cerita Melayu tu semua tak bagus sampai segan nak tengok padahal cerita orang putih pun ada yang hampagas cum pam tandas.
Aku kata :

Mencari kesempurnaan itu kadangkala menuntut pengorbanan. Tetapi terlalu mencari kesempurnaan itu kadangkala boleh membunuh kita.
Mencari kesempurnaan itu boleh, tetapi kesempurnaan itu tidak boleh diharapkan dalam setiap apa yang kita usahakan.
K…