Posts

Showing posts from June, 2012

Spa Yang Paling Best Di Shah Alam.

Assalamualaikum.
Saja ja bubuh tajuk macam tu. Sebab orang selalu google keyword macam tu kan? Hihi.  Semalam, rasa sakit tengkuk. Siap diagnose diri sendiri ada darah tinggi atau ada hantu duduk kat tengkuk. Padahal, tak jaga diri sendiri..memanglah macam-macam sakit. Satu badan rasa stress and I really need full body massage. Tak menahan pulak tu. Nak time-time tu jugak. Dasar gelojoh.
Nak dijadikan cerita, dah lama jugak tak tak buat spa treatment..ada la dalam 6 bulan lepas kot. Selalu nya aku buat dekat Spa D'Wajah, Plaza Alam Sentral. Aku suka situ sebab tempat dia very cosy, senang nak parking dan tukang urutnya are from Indonesia. I am not prefer local masseuse. Kalau aku pi sini aku akan call direct adik urut tu dan buat booking through her. Tapi sejak budak tu sms bagitahu dah berenti dan promote tempat kerja dia yang baru which is not in Shah Alam, aku pun tak pi sana dah...Spa ni  okay, tapi a little bit pricey la..So, sebab hari ni aku kedekut dan berkira, aku nak su…

Untuk Semua Rakan Sekerja.

Assalamualaikum.

Saya tahu, kita semua sedang melalui hari-hari yang sukar. Kita semua sedang bergelut dengan semangat, motivasi diri, rasa hormat, perasaan marah dan bermacam-macam lagi perasaan yang kita semua tidak dapat terjemahkan dengan kata-kata. Apa yang mampu kita buat adalah memendam perasaan dan berdiam diri. 
Atau ada di antara kita yang mengambil peluang ini dengan melakukan pelbagai pekerjaan yang boleh mengalihkan perhatian kita dari terus memikirkan permasalahan yang sama seperti menghilangkan diri dari pejabat dan membuat kerja-kerja peribadi seperti berjumpa pegawai bank untuk submit borang overlapped, berjumpa pembekal tudung bagi menjalankan perniagaan secara online, melayari airasia.com untuk survey-survey harga tiket paling murah untuk cuti panjang, mengemaskini resume dan sijil-sijil akademik sebagai persediaan temuduga, mendownload lagu-lagu terkini ke dalam handphone, melayari mudah.com untuk survey sparepart kancil convert MIRA, mengulangkaji pasaran emas, me…

Survey.

Assalamualaikum.
Betapa boringnya bila kerja yang sepatutnya siap hari ni dah siap semalam. Lepas tu duduk diam-diam dan tak campur masyarakat sebab nak kembangkan sifat 'buat apa yang disuruh saja'. Selamatlah macam ni, tak ada kerja. 
Tapi apa yang boleh dikatakan lagi kerana separuh semangat berjuang dah tercicir di medan perang. Bekalan peluru pulak dah habis, tak kan nak keluar duit sendiri beli peralatan perang. Tak kuasa. Rasa nak tampar diri sendiri pulak tulis macam ni. Tapi tak kan lah nak cederakan muka yang tak jemu dipandang ini. Matila puji diri sendiri. Lepas tu asik nak salahkan orang lain diri sendiri kurang rajin bekerja. Cakap jer nak curi tulang sekejap. Nak jawab survey. 
1.. What time did you get up this morning?
5.30 am - sebab nak kena makan ubat cuci kolon. Heheh.

2. How do you like your steak?
Well done.

3. What was the last movie you saw at the cinema?
Battleship-repeat.

4. What is your favorite TV show?
White Collar.

5. If you could live anywhere in the wo…