Posts

Showing posts from October, 2010

Ucapan Terima Kasih. Okes?

Image
Assalamualaikum.

Kadang-kadang kita terlupa nak ucap terima kasih. Jadi bila teringat, kita fikir dah terlambat nak ucap dah, jadi kita biarkan aja.

Ini ucapan terima kasih kepada :

1) Allah - Alhamdulillah Ya Allah..

2) Mak - terima kasih mak lahirkan kita..

3) U all - yang sudi membaca dan mengikuti blog ini. (sambil kembang2kan hidung) Ahah! Terharu kot..

Semoga kamu mendapat cukup kebahagiaan untuk membuat kamu bahagia, cukup cubaan untuk membuat kamu kuat, cukup penderitaan untuk membuat kamu menjadi manusia yang sesungguhnya, dan cukup harapan untuk membuat kamu positif terhadap kehidupan.

I Want To Be A Billionaire

Tips Tips Membenci Sesuatu Yang Kita Sukai Dengan Mudah.

Image
Assalamualaikum.

Hari ni aku dan rakan kongsi pergi ke Gombak menziarah seorang lagi rakan kongsi yang melahirkan protege baru dalam keluarganya. Protege gegirl. Lama tak berjumpa jadi pukul 9 malam baru bergerak balik ke Shah Alam. On the way balik kami berkira2 nak makan yang hebat2 sikit(hebat standard rakan kongsi bukan standard artis), maklumlah gaji bulan 11 masuk 10hb nanti, jadi perlu habiskan gaji bulan 10 yang tinggal beberapa hari je lagi.

Ada nak makan kat Big Plate, Padang Jawa, Pizza, Burger King dan Mcdonald. Akhirnya semua setuju makan kat 'Abe'. Memang restoran tu namanya Abe. Sebab tomyam dia power, ikan masak stim dia power, kailan ikan masin dia power, telur dadar dia power, semua powerlah. Kira port lah.

Lepas setengah jam tunggu, udang goreng tepung sampai. Tapi lebih cenderung kepada cekodok udang gaya dia. Lepas tu ikan stim sampai. Lepas tu signature dish dia iaitu Tomyam Abe sampai. Tengok dari rupa, warna dan kepul2 asap aku tanya pada budak hantar mak…

Yeayy! Dah Gemuk.

Image
Assalamualaikum.

D.I.E.T ni cuma mainan di bibir saja.
Agaknya kalau aku duk sekejap kat oversea baru boleh kurus kot? (Kaitan?)
Hahahaa!!

ps* Selagi jumpa makanan ruji versi tempatan, perut kenyang pun mesti nak jamah..
*ps - Iklan pakai seluar pastu lompat2 sebab susah nak zip tu based on true story la..ingatkan rekaan jer..hehehh!



Lake of Killarney, Ireland


Ben Navis, Scotland


Australia


New Zealand


Hometown, Tanjong Karang

Senarai Semak Buat Usahawan Pemasaran Bertingkat

Image
Assalamulaikum.

Siang tadi mendengar keluhan sahabat yang kecewa. Jadi dengan ini saya mengusulkan beberapa cadangan kepada usahawan yang saya nyatakan di atas.

Peraturan #1
Konsep menyenaraikan prospek adalah relevan. Akan tetapi jangan bukak laptop dan ajak kawan anda untuk brainwash prospek yang anda tak pernah jumpa sejak 13 tahun lalu iaitu kawan sekolah anda masa tingkatan 2 dengan rakusnya. Dia akan berasa sedih..

Peraturan #2
Sama dengan peraturan no.1

Peraturan #3
Sama dengan peraturan no.2

Begitulah yang berikutnya.

ps* kawan, bila member tu tak berminat nak dengar pasal MLM, biarkan la dia. Tak payah nak claim dia tak maju, tak nak ubah masa depan dan pelbagai tuduhan lain. Member tu cuma tak nak buat loan yang puluh2 ribu lu suruh tu..lagipun bulan2 dia yg bayar, bukan lu kan? kan? Lagi pun dia bajet jumpa lu time tu nak ungkit nostalgia lu terkencing dalam seluar sebab main kejar2..Lu kejam kan?

ps2* ni bukan cerita gua. Orang lain makan cili tapi kenapa gua rasa pedas? Hahahahaa!…

Syair Hujung Tahun

Image
Tersebutlah kisah
Gadis ayu dan manja
Tidaklah dia terlalu cantik
Cuma comel sahaja orangnya ia
Jika dikata gemuk, menangislah dia..(tenenet nenet nenet nenet nenet nenet 5x)

Biarlah itu
Katalah saja
Kerana dia
Tebal telinganya..(bunyi seruling)

Esok sudah 10 haribulan 10
Sheikh Muzaphar sudah nak kawin
Hancur luluh gundah gulana
Eh, tiada kena mengena pula..(tenenet nenet nenet nenet nenet nenet 5x)

Kerja sekolah oh kerja sekolah
Semua berjumlah 17 banyaknya
Semua pakat kena antar kat lecturer
Pada sebelum 10 haribulan 10.. (tenenet nenet bunyi versi kaset rosak)

Nak buat kerja sekolah masa pejabat
Adalah mustahil melakukannya
Lagipun tak baik makan gaji buta
Kerja yang adapun belambak atas meja..ewahh!!

Siapalah suruh
Engko mengada
Engko itu, ialah saya..