Posts

Showing posts from March, 2012

Putry Qalesya

Image
Assalamualaikum.
Aku meniarap di samping Qalesya. Cuba bermanja-manja dengan dia. Maklumlah, Qalesya ni agak diva sikit perangai dia. Hanya orang tertentu saja yang bisa mendekati dia. Qalesya belek2 gambar yang dirompak dari beg abang dia, Atak.
Aku : 'Uuu Echa,cantik..cantik..' Aku tunjuk-tunjuk gambar pasir berwarna yang dia pegang. Gambar tu gambar pemandangan kapal layar atas laut. 'Ini apa?' Aku tanya sambil tunjuk gambar matahari. Qalesya : Chan. (Sun) Aku : 'Pandaii...ini apa?' Aku tunjuk gambar burung. Qalesya : Bird Aku : 'Ini?' Aku tunjuk pada air laut warna biru. Qalesya cakap-cakap bahasa tinggi. Maknanya dia tak tahu. Aku beritahu dia, 'Ini sea.' Aku ulang-ulang supaya dia sebut ulang-ulang.  Aku : 'Ini awan.' kata aku sambil tunjuk pada gambar awan. 'Awan, cloud. Awan apa? Awan cloud.' Aku ulang. Qalesya : 'Awan nano (dalam pelat) Aku : "Bukan, awan cloud.' Qalesya : Nanooo. Aku : Clooouuudddd. Biar betul. 25 Mac …

Sexy Sunday.

Image
Assalamualaikum.

Dengan insiden ampaian runtuh segala, spagetti goreng mamak membuatkan diri terasa lebih sesuai menceburi bidang surirumah tangga.


Hoih-hoih. Ting! Rotate.

Berjalan Dan Jatuh.

Image
Assalamualaikum.

Oh yes. Baru-baru ni pegi berjalan dengan kawan-kawan dekat shopping complex baru dekat Shah Alam. And yes, aku jatuh terjelepuk di khalayak 'beberapa orang strangers' sebab leka berborak guna handphone dan tak perasan lantai tu macam bertangga sikit . Malu? Oh yesss.
Hahaaa! Tapi apa nak buat kan..hidup mesti diteruskan. Bak kata kawan aku yang menyaksikan kejadian penuh keintiman tersebut 'siapalah yang tak pernah jatuh depan orang ramai..' So..sapa-sapa yang tak pernah lagi jatuh depan orang tu..jaga-jaga haaa..
Nak share satu benda menarik pasal Space U8 tu. Pujian patut diberi kepada pemaju, arkitek dan pihak-pihak terlibat yang sangat tidak berkira sediakan kemudahan surau bertaraf 5 bintang. Sangat selesa, luas dan menenangkan. Ini macam, baru perniagaan boleh maju. Hehehh.

Hoih-hoih. Tak reti aku nak pusing gambar ni. Nasiblah.
Hoihh. Tak reti lagi. Ni tempat ambik wudhuk.
(Ni dia rotate sendiri. Magic) Part ni best. Dalam surau ni, keliling dia ada air…