Posts

Showing posts from April, 2009

hari sendi sakit sedunia

Image
Assalamualaikum!

Smalam lepas balik reunion kaum ibu bapa dan anak dara hampir lanjut usia, aku lepak2 kat rumah..
Time tu dah pukul 4 petang lebih sikit..aku memaksa diri membaca semua paper ahad yg ada..nak termuntah rasanya tapi aku gagahkan juga..satu kepuasan kalau dapat baca suratkhabar walaupun sekadar tajuknya saja..

Tiba2..tak ada apa pun..sekadar sahabat gersangku meng sms..lebih kurang begini..
Dia : Buat apa kah? Aku kebosanan di sini..
Aku : Aku pun..terkulat2 sendirian..jom joging?
Dia : Jom!
Aku : Baiklah, aku buat warming up dulu..jangan berpakaian terlalu seksi kerana figure kita masih belum mencapai spesifikasi yang sepatutnya..aku sempat berpesan..sebenarnya aku tidak mahu dia terlalu menonjol daripada aku..akan lebih ketara perbezaan kami nanti..dia akan lebih mudah menutup peluang aku terhadap prospek2 aku yg berkeliaran di tasik tu nanti..


Secara kesimpulannya, banyak peluh yang berjaya dikeluarkan..teringat masa training kadet dulu bila sorang kawan aku yang kuat berpel…

mana nak cari?

Image
Assalamualaikum!

Adoiilaaa...
Tak sangka..walaupun dah berhari2 aku tunggu rupanya harapan masih tinggal harapan..
Bukan aku tak usaha..tapi..aku dah cari!!!
Tiap hari aku berdoa..jumpakanlah..jumpakanlahhhh...doa pun usaha gak kan?

Kadang2 sampai termimpi2..
Para2 sakura : Nah..ni ko punya kan?
Aku : Ya allah! Ya allah! Mana jumpa?
Para2 sakura : Tak yah tanya..lain kali ko simpan elok2..
Aku : Baiklahhh...terima kasih..i luv you ya? Eh! Taklah..Terlebih sudah..

Aku gembira tak terkata...macam dapat satu lagi nyawa..
Kan aku dah mention tadi..tu cuma mimpi...



Mana pendrive aku?? Sapa jumpa tolong pulangkan..ada kawan suruh aku baca doa ni..terima kasih..aku akan amalkan..tapi kalau dah rezeki aku, tak jumpa, aku redha..yang ralatnya..kerja sekolah, kerja opis, gamba2..(SX,SG,PL dan U..harap2 xjatuh ke tangan pengusaha VCD cetak rompak..)semua kat dalam tu..sedih aku dowh..
Kot2 lah korang pulak kehilangan atau kealpaan bila letak barang..Ini lah do'anya....

"Ya Allah Tuhan dari sesuatu ya…

YANG BAIK UNTUK DIAMALKAN

Assalamualaikum!!

Syabbazzz sekiranya anda baca entri ni sebelum masuk waktu zuhur..(owh! u know who you are..isk..isk..isi tabung gajah aku semakin berkurangan kerana telah disalurkan ke kaunter drive thru)

Aku dapat ni dari e-mail seorang sahabat..untuk dikongsi bersama..

Ya-Samii’
ﺍﻟﺴﻤﻴﻊ
(Membaca 100X)

Barang siapa yang membaca “Ya-Samii” 100 kali dan membisu kepada sesiapa pada hari Khamis selepas menunaikan solat zuhur, Allah akan makbulkan segala hajatnya.

Jadi..jangan lupa atau buat2 lupa sembahyang zuhur..ataupun buat zuhur gajah (sikit lagi nak masuk asar), xmanis okke..lepas tu boleh baca sebanyak 100 kali..dengan ekhhlassss...tidak bermakna kena baca dengan tawadduk sampai terlajak lajak tido kat surau, x sesuai okke..

Apa yang aku hajatkan?

1) Gaji masuk tiap2 hari - kira gaji hari laa..tapi setiapkali masuk, amaunnya yang sebulan punya..hahaaaa!!

Eiii..kalau ikutkan banyak yang dihajatkan..bab meminta2 dari Allah ni, bagi la kat manusia..ada ja kita nak mintak kan..

Persoalannya …

ADS 451

ADS 451.. ??

Itu ialah code subject Ethics In Administration yang akan aku final examkan pada 29 hb ni..(wish me luck ya!)
Dengan penuh bangga aku selak dan selak dan selak past year question..but..
Why study ethics ya?

Contoh perkara2 tidak beretika yang telah berjaya dipamerkan terhadap aku [ketika memandu] adalah :

1) Sedang aku memandu tiba2 terhirup bau yang tidak menepati citarasa sama sekali..
'za, kau kentut ker?'
'ha'ahh..bukaklah tingkap..'

2) Ketika aku sedang memandu dengan komited di belakang sebuah kereta berjenama
antarabangsa yang sangat mahal , tiba2 pemandu tersebut melemparkan tin pepsi cola seven
up nya keluar tingkap..nasib baik dia tak campak peti ais atau mesin basuh..kira ada ethics
lagi la tu..

3) Bila berenti di lampu isyarat, brader kat kereta sebelah dengan geng2 dia pandang2 keta aku
..pastu diorang cakap2 sesama diorang pastu diorang gelak..pastu pandang2 lagi..pastu gelak2
lagi..helloo!! adakah aku dan geng2 aku tidak menepati …

..akhirnya..

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera..

orang yang macam aku hanya pandai cakap saja..
tak pandai menulis..
tapi pandai komen....hehehh..

sekian, untuk hari ini..

Boleh tinggalkan komen anda sekiranya ada..