Posts

Showing posts from June, 2009

"saya suka bercampur dengan masyarakat" - abang jebon

Assalamualaikum!

Petang semalam, masa setting2 tempat duduk, satu tiket punya posisi sudah lari jauh..
Setelah bincang2 tanpa usul periksa aku sendiri putuskan aku duduk pisah dari orang lain..

Cantikk..aku dapat seat yang berdua2 punya..yang tak cantik, satu mamat sudah cop tempat sebelah tingkap..yang lagi tak cantik kami duduk depan tandas..

###################################################################################

Mamat sebelah pandang arah sana..tak sudi pandang arah aku..aku terpaksa pandang arah sana juga sebab baru boleh nampak view cantik sikit..awan2, kabus2..

Sempat jugak aku jeling2 mamat ni - blazer hitam, suar linen putih, kasut muncung panjang kaler brown..blackberry tak lepas kat tangan..siap pakai sunglasses lagi..hahh! stylo habess..

Aku bila orang lelaki tu tak berapa nak kacak, aku otomatik jadi berani tenung2..kalau dia kacak, aku tiba2 jadi pemalu..

Tiba2, kapten buat formasi henjut..'oh my God!' - aku kata tiba2..ada jugak aku dgr orang belah sana menj…

ini bukan cerita sedih, tapi boleh dikira sedih juga..

Image
ini budak ada kena mengena dengan aku..darah tak mungkin sama kelas tapi melayu kata pertalian darah..

dia sangat baik hati..sangat memahami..pukul 12 malam pun mau pegi kedai makanan ringan 24 jam..

selalu cakap tak macam orang lain, semua orang pun tak faham..

suka makan benda2 kotor sekiranya sedar dirinya tanpa pengawasan..taik ayam sudah cuba ka adek? jika sudah, tak apa..masih hidup kan...

kenangan kita tak lama adek..kita sudah terpisah..jangan risau..adek ada dalam sini..(kata aku sambil letak tangan atas dada sebelah kiri merujuk kepada hati)

ada air bergenang di mata aku..

bukan susah jadi adik..

Image
Assalamualaikum!

Sms dari kakak aku..

Dia : Weh, barang minah ada kat aku..aku tahan dulu sampai dia bayar hutang, ok tak? Tapi dia kaki belit, itu barang bukan dia punya..kawan dia punya..dgr citer dia pinjam seminggu jer barang nih..

Aku : Uish..tak baik..itu barang bukan dia punya kan..sian kawan dia dowh..

Dia : Aper plak? Hutang aku 1,200 maa..dia bayar, dia bleh angkat ni barang..

Aku : Yer laa..mintak jer la duit..sian kawan dia tu..dosa dowh..

Dia : Ala..tahan dulu la ni barang..nanti dia bayar 1,200 aku bagi kau sikit, nak?

Aku : Ok, boleh..tahan dulu barang dia..aku nak 500..

#####################################################

Bukan susah sangat jadi adik..
Bagi jer nasihat yang berguna..

..deeper conversation..

Image
Is your favourite colour blue?
And do you always tell the truth?
Do you believe in outer space?
I'm learning you

Is your skin as tan as mine?
Does your hair flow side ways?
Did someone take a portion of your heart?
Now I'm learning you

And if you don't mind can you tell me all your hopes and fears
And everything that you believe in
Would you make a difference in the world
I'd love for you to take me to a deeper conversation
Only you can make me....

I've let my guard down for you
And in time you will too

And if you don't mind can you tell me all your hopes and fears
And everything that you believe in
Would you make a difference in the world
I'd love for you to take me to a deeper conversation
Only you can make me....

And if you don't mind can you tell me all your hopes and fears
And everything that you believe in
Would you make a difference in the world
I'd love for you to take me to a deeper conversation
Only you can make me....

Deeper conversation with me ( x3 )
Deeper conv…

sekali lagi aku nak try..hehehhh

Assalamualaikum!

Semalam semasa aku lari anak kat tasek ada budak try aku..

'awak..saya penat lari sorang, ikut boleh..?'

aku kembang kempis hidung tahap maksima sebelum lempar senyuman manis kat dia..aku teruskan larian..sebagai seorang yang cukup umur aku tak boleh jalin hubungan dengan budak2 bawah umur..salah tuu di bawah seksyen 3, jalan ru, kanun kegembiraan dan seksa kubur..

hehehhh..

sekali lagi aku nak try lari kat tasek ptg nih..

kalau berjaya, terbukti aku awet muda...riak tak? =)

aPa cerItA??

assalamualaikum!

hadoi laa..
mood time nih tah hapa2..semua orang dah blah..
tinggal aku ngan satu makhluk kat cubicle sebelah yang upload cerita 'ceplos' dgn background antu ceplos ketawa 'hahaheeheehahaa' cam siuuutttt jer..sikit tak seram..

'malaria tapioka'
'chikugunya melanyonya nyenyaa' - antara dialog cerita ceplos tuh..

sekali lagi..macam siuuuttt jer...

aku pun nak blah macam yang lain..bro, lu layan la ceplos tuh yaa..biar dia geget tengkok kaw!

kadang2 bila hati kita runsing, orang buat lawak first class pun kita macam malas nak gelak kan..macam susah nak sengetkan mulut ke dua2 arah..oh tuhan! bantu aku repair suis gembira ku itu...
aku rindu senyuman ikhlas.. =)

WENG WENG

aSSAlamualaikuM!
Dengan ini aku isytiharkan bahawa aku sedang melalui saat2 genting..
Harap maklum..
Terima kasih kerana singgah..
Semoga Berbahagia..
Lalalaaa lalaaaaa... =)