Posts

Showing posts from April, 2015

30DBC - Cerita Kasut Saya

Image
Assalamualaikum!
Dengan condition pelapik kasut yang macam ni membuatkan keputusan nak bukak kasut terpaksa difikirkan dengan semasak-masaknya. Lagi-lagi kalau pergi event yang kena bukak kasut.
Nasib, muka tebal. Hahahaaaaa!

Geli ke? Jangan hanya kerna pelapik, seluruh kasut mendapat bahananya. Heeeeeeee.
ps1 - Hati orang umpama kasut. Nampak cantik diluar, di dalam belum tentu.
ps2 - Hidup umpama kasut. Nampak cantik di mata orang, Hati di dalam siapa yang tahu.
** Apa yang anda ingin fikirkan, anda yang memilihnya.
** In public, aku pilih buka kasut dan tindih dalam dengan dalam (nampak tapak) sebab masih nak pakai kasut ni. Tak perlu nak malu sangat sebab orang mungkin tahu mengata jer, bukan dia belikan kasut baru pun. Hihihiii.

Food Review.

Image
Assalamualaikum.
Hola-holaaa! Heeeee.
Last week ada kursus kat HQ so apalagiiiiiiiik. Temujanji penuh okay. Maklumlah, artis. Hihii.  Alhamdulillah, kawan-kawan semua baik-baik. Semoga sillaturrahim kita semua berpanjangan..Aamiin.
Untungnya jadi orang jauh ni, bila sekali-sekala datang semua nak belanja. 
1) Twenty & Co, Plaza Azalea, Seksyen 14 Shah Alam.
Ramai nau yang cakap makan kat sini sedap. Petang tu, bertemujanji dengan Lulu dan Koda. Si Lulu ni punya melantong, hadiah kawin aku diperap sampai 7 bulan. Hihii. Tengkiu Lulu. Lebiu! Muah! 

Aku order lebih kurang - Hot Chocolate Hazelnut.  Lebih kurang tu sebab aku lupa lah nama sebetul-betulnya. Yang ni, sedap. 
Aku order lebih kurang - Pasta Pesto Chicken Grill Ambik kau. Hahaaa! Aku tak pernah makan pesto,pesto.  So, bagi aku, biasa jer. Takde gravy sangat. Pekat.
Ni aku tak ingat nama apa lah.  Sedap.
Koda vengoks. Dia pegi order SAMA macam aku order. Dah rugi kat situ. Hahahaaa! Selalunya kitorang kalau nak order mesti…

30DBC - Apa Dalam Handbag?

Image
Assalamualikum.

Yadaa-yadaaa. Ye aku memang tak koh-mih-ted dengan blog celen ni. Hihii. Takpe, biar lambat asalkan selamat. Kah kah kah.

Walaupun aku pakai uniform, handbag tetap nak fancy-fancy. Mati lah kalau kena tegur dengan officer. Hihiii. Setakat tadi, ini dalam handbag aku.

1) Beg make-up aku. Dalam tu ada lah compact powder, genchu, blusher, segala macam untuk menutup cela diri ini. Diri ini bukanlah sechontik mana. Suam-suam kuku jerrrrr. =_=

2) Hand creme. Tangan ini lah yang menghayun buaian dan akan menggegarkan dunia. Kerja aku ni macam buruh, so tangan memang kasar macam kertas pasir. =_=

3) Tu kunci rumah.

4) Wet tissue. Penting ni. Lagi-lagi kalau lepas makan sambal belacan.

5) Tu kunci pejabat.

6) Tu cop rasmi.

7) Power bank. Tapi takde bateri pun. Kah kah kah.

8) Tu datang mana ntah torch light suami aku. Seboookk jer nak letak kat beg kita.

9) Pen favourite aku. Untuk sain-sain.

Sekian sahaja lah.

Malas nak layan.

Bweekkkkk!

ps - Malam tadi pegi wayang nak beli ti…

Buah Zuriat

Image
Assalamualaikum.
Alooohaaaa! Hihiii.
Bila dah selamat kawin ni biasalah orang akan ajukan dengan soalan-soalan berkaitan baby pulak. Selalu kita akan jawab 'belum lagi' sebab kita jujur. Tapi aku pernah terbaca yang kita sepatutnya jawab 'Insyaallah, tak lama lagi' sebab apa yang keluar dari mulut kita adalah doa. 
Janganlah kita marah orang yang suka bertanya pada kita, anggap je lah mereka ni ambik berat pasal kita.....kannnnn. Cuma kalau tak kena cara tanya macam 'oiii, cepatlah buat baby' aku bagi jawapan 'oiii ingat buat kuih ke?' Hahaaaaa! Yang bertanya pun, pandai-pandailah menyusun kata, jangan sampai menyinggung atau membuat hati pasangan yang belum ada cahayamata tu sedih..sebab anak-anak tu rezeki Allah..Dengan izin Allah, semua boleh jadi.

Itu hari ada sahabat bagi 'buah zuriat' kat aku. Lama dah dia simpan sebab dia tak dan nak guna, Allah bagi dia baby cepat. Aku ni kalau rujuk ke klinik, Doktor pun suruh balik bertenang dulu. Alm…