Posts

Showing posts from February, 2012

Sejarah Telefon

Image
Assalamualaikum.
Holaaa! Yer, hari ini masak spagetti lagi. Macam semalam. Hahaaa! Tapi I ada improvised sikit letak ikan bilis. So jadila spagetti goreng kampung gitew..U all tak ada kan? Haha!
Dua tiga hari lepas masa outstation, pilot pasang Sinar FM. Time tu KE and gang bincang-bincang pasal apa handphone pertama yang kita pernah pakai. Bila dengar tu, teringat aku pada handphone pertama aku. Memang sentimental value. Masih aku simpan sampai sekarang.
Tada!


Jenama KYOCERA buatan Korea katanya. Ini lah  telefon pertama aku yang dibelikan oleh arwah ayah aku. Ayah belikan masa aku second year dekat ITM, tahun 2000. Masa kitorang tengah tengok2 handphone tiba2 telefon tokey tu berbunyi lagu Doraemon. Lepas tokey habis bercakap, ayah aku kata 'Tokey, saya mahu itu, macam awak pakai'. Tokey kata 'Aiyaa uncle, ini saya baru pakai 2 minggu, ini baru punya model, saya tak ada jual lo'. Lepas tu Ayah aku kata 'Kalau itu macam, kasi saya angkat lu punyalah'. Dan terjadi …

Brunch.

Image
Assalamualaikum.

Holaaaaa!! Aku tak taulah sama ada brunch tu benar-benar untuk 'breakfast + lunch'.
Sejurus membuka mata yang bundar, 'eh, dah tengahari?' maka bergegas melihat jika ada makanan telah tersedia. Of course lah hampa. Haha! Tengok peti ais, apa pun tak ada. Setelah membuat pemerhatian yang teliti maka terhasil menu yang cukup menyelerakan lagi menggemukkan serta mengenyangkan khusus untuk orang-orang bujang yang desperate nak makan akan tetapi sangat pemalas nak ke pasar membeli barang basah apatah lagi hendak ke restoran-restoran makanan bagi membeli makanan siap sedia.
Mempersembahkan 'Spageti Bujang - Hapuskan Airmatamu, Banyak2 Berdoa Pelamin Anganmu Tidak Musnah.

ps - Sonang jo masak eh. Den raso sodap jo. Den tak kisah pun tak sodap. Raso macam spageti carbonara pun ado, raso mee mamak pun ado. Hahahaa! Alhamdulillah, boleh tido.