Posts

Showing posts from March, 2018

Premium Starter Kit Young Living

Image
Assalamualaikum!
Holaaaa-holaaaahop!
Tak sabar nak share pasal Premium Starter Kit Young Living ni.
So, first of all, kenapa anda perlu pilih Young Living?
♥ Sebuah syarikat yang menghasilkan produk berasaskan essential oil (pati minyak tumbuhan) yang telah established sejak 1984;  ♥ Mempunyai ladang-ladang sendiri pelbagai jenis pokok di serata tempat di dunia kerana memenuhi piawaian SEED TO SEAL kepada pengguna; ♥ Menjanjikan setiap produk adalah 'beyond organic' dan bebas bahan kimia berbahaya; ♥ Setiap produk yang sampai ke tangan pengguna telah dipastikan kualiti dan ketulenannya dengan melalui lab test dari independent lab.
Mengapa Premium Starter Kit merupakan pelaburan kesihatan terbaik anda?
♛ Anda akan dapat 13 essential oils yang penting dan 'hot item' ♕ Anda akan dapat 1 Dewdrop Diffuser yang tahan lasak, portable yang diperbuat dari medical-grade plastic ♕ Harga runcit bagi kesemua item di atas ialah RM1,455.42 ♕ Harga ahli bagi kesemua item di atas iala…

Sayangkan Anak Tangankan Sikit

Image
Assalamualaikum.
First of all, tahniah kepada my idola Dato' CT atas kelahiran baby girl yang comellll sangat! Ni orang duk sembang pasal gambar baby yang dah tersebar tu kan..memang tak boleh buat apa lah dah..kalau dah sedara-mara datang, dia bukan share dengan orang lain asalnya, share dengan sedara-mara gak..dapat kat anak menakan habis share ngan kawan-kawan..senang cerita, lepas ni kalau melawat orang kat hospital sebab sakit ke, bersalin ke, tak payah nak ambik gambar sangat. Melawat pastu balik. Eeewaaah!
Okay, kalau boleh tak nak sentuh bab didik anak ni sebab sensitif kan. Tapi kadang tu, as a new parent kepada seorang anak baru, ada bab parenting yang general. Maksudnya, asas sangat kepada parenting. Ikut logik.
What if, anak umur 7 tahun yang tantrum herdik orang? And us as parent treat him like 'Dia memang, time camni jangan tegur dia'. Me like 'whuuuuuuutttt?'
Sebab be me, anak umur setahun yang ada tu pun, kalau mengamuk memang dia akan pegi dekat b…

Adab dan Ikhtilat - Tak Tau Atau Tak Ambik Tau

Image
Assalamualaikum!
Kannnn. Akhirnya konsep extend masjid tu ialah sekadar propa je kan?  Kan aku dah bagitau kat entry sebelum ni bahawasanya ia adalah propa. 😏 Last-last, yang jadi mangsa keadaan ialah anak-anak.
Ingat senang ke nak survive jalani hidup seharian dengan anak-anak tanpa sokongan suami? Aku yang suami pergi operasi 3 bulan pun, dalam bersabar ada juga merungut bila sampai waktu yang tertekan. Kita ni manusia, sekuat mana pun kita memang fitrahnya kita manusia yang lemah serba-serbi.
Aku peratikan, perempuan dan lelaki zaman sekarang (dan zaman dulu 😠) dah kurang ambik berat bab pergaulan. Biar baik mana lelaki atau perempuan itu, kita kena ingat, konsep tepuk sebelah tangan tak kan berbunyi.
Aku nak nasihatkan kaum lelaki ni, tak pandai. Tapi izinkan aku nasihatkan kaum sejantina iaitu wanita. Baik yang masih bujang, dah ada pakwe tapi belum kahwin, yang dah kawin atau pun janda.
Jadi perempuan ni tak senang. Salah cakap sikit, buat tak kena mata sikit, orang akan tohm…