Posts

Showing posts from October, 2013

Di Sebalik E-mail Address

Image
Assalamualaikum.
Kala ini sedang di dalam kelas. Kawan sedang buat presentation di hadapan, aku merapu-meraban di belakang. Maafkan aku, kawan. Tapi body gesture aku jaga. Muka pandang ke hadapan cuma jari jemari saja main peranan. Haa boleh bah kalakauuu.
Takde.  Everytime orang mintak email address mesti they all akan complaint yang apa ke benda lah kau bubuh address yang macam mintak penampar jer nak sebutnya. Tapi hari ni, ada orang tanya aku 'apa makna add kau ni?' Mak aihhh terharu terus. Hihiii.
Well, begini kisahnya.  Berbelas tahun yang lampau, suatu waktu aku di alam persekolahan dan begitu teruja dengan teknologi e-mail telah mentakdirkan aku untuk membina e-mail persendirian. Apabila sampai ke arahan menetapkan 'username' yang terpahat di dalam minda adalah wajah pujaan hati aku - motor rider - Norifumi Abe.
Aku bukanlah ikut sangat cerita pasal dia, tapi lebih kepada cinta pandang pertama. Dari situ, terciptalah  email address aku sebagai 'norafumiabe…