Posts

Showing posts from July, 2018

Kongsi Pengalaman - Urusan Di Hospital Serdang - Jun 2018

Assalamualaikum!
Minggu lepas ayah mentua ada appointment di Klinik Kardiologi Hospital Serdang. Mula tu memang mumet juga fikir kenapa Hospital Pakar Sultanah Fatimah Muar ni referkan ayah ke Hospital Serdang pulak? Plus, tak pernah sampai hospital ni. Tapi takpe, kita layankan aja. Kebetulan suami masih mode cuti raya, maka khidmat aku sebagai co-pilot suami amat diperlukan. Hihii. Yang sebenarnya suami memang kalau drive jauh mesti nak ada I kat sebelah okayyy. So loving gitu. (mata ke atas). 
I sebagai master route planning haruslah membuat persiapan awal ye.
Waze jarak Melaka-Serdang senang nak estimate ETD dan ETA  Tanya pendapat kawan-kawan mana nak parking senang Bagitau babysitter anak cuti hihii Bagitau Mak Mertua Pak Mertua rancangan perjalanan - gerak pukul berapa, berenti mana and etc.
Rupanya bila tanya kawan-kawan kat FB, ramai yang kata kat sana ada masalah parking and advise naik grab/uber, datang awal and macam-macam lagi.
Dah tahu macam tu, takpelah kita gerak lah …