Posts

Showing posts from June, 2011

Day 3 : P.E.R.F.E.C.T

Assalamualaikum!

My perfect first date is :

'Dekat rumah emak, makan nasik.'
Lepas pung pang pung pang baru boleh nak macam2.
Hmm. Perfect! Perfect! Perfect!


ps - 'Jemputlah naik, banggg..'

My Day 2

Image
Assalamualaikum!

Aku paling suka dua movie ni. Sebabnya, aku tengok cerita ni masa aku kecik2 dulu dan aku masih ingat lagi jalan ceritanya selain 'cerita cina'. Heheh. Masa aku kecik dulu (sekolah rendah), tivi kat rumah aku dalam bilik Apak aku. Jadi lepas berita utama, paling kuat pun dapat tengok tilawah Al-Quran, cerita Opah atau yang seangkatan dengannya. Pukul 10 ja, pup terus apak tutup tivi. Nganga semua. Dah pi blah masuk bilik masing2...heheh.
Bila nak masuk remaja, Apak bawak kuar tivi, duk kat ruang tamu. Time ni dah besar sikit, masa Apak tengok berita utama, kita buat2la selak buku rampaian sains. Baru Apak saspek sikit. Kira deserve la tengok tivi lepas abis berita. Apak masuk bilik ja, laju ja aku kalih cerita lain. Dulu TV2 la selalu mainkan cerita omputih.
My 1st favourite movie : Dying Young.

Cerita ni Julia Roberts yang acting. Heronya tak berapa kenal sangat. Tapi google kata Campbell Scott nama dia. Filem ni pasal Julia jadi nurse yang jaga hero ni sakit le…

Day 1 : Penakut by Yuna

Image

30 Hari Bersama Lola Hek Enee.. Hihi.

Assalamualaikum!

Ini cara paling komited nak update blog secara paksa rela. Heheh.


Day 1 — Your favorite song
Day 2 — Your favorite movie
Day 3 – Your idea of the perfect first date
Day 4 – Your favorite photograph of your best friend
Day 5 – What makes you different from everyone else
Day 6 – A song to match your mood
Day 7 – A photo of an animal you’d love to keep as pet
Day 8 – Your dream wedding
Day 9 – A photo of the item you last purchased
Day 10 – A photo of your favorite place to eat
Day 11 – A picture of your favorite memory
Day 12 – Your current relationship, if single discuss how single life is
Day 13 – A picture of your favorite band or artist
Day 14 – A TV show you’re currently addicted to
Day 15 – Something you don’t leave the house without
Day 16 – Short term goals for this month and why
Day 17 – How you hope your future will be like
Day 18 – 5 things that irritate ME about opposite/same sex
Day 19 – A picture of something you want to do before you die
Day 20 – The meani…

Dah Bayar Bil Api.

Assalamualaikum.

Biarpun tarif 'letrit' dah naik, aku nampaknya bukan main mampu bayo bil api kat sini.
Heheh.

Kehilangan

Assalamualaikum.

Ada yang hilang
Ada yang ganti
Ada yang tidak

Hilang suara, sunyi
Hilang cahaya, gelap
Hilang rasa, hambar
Hilang cinta, sepi
Hilang suka, duka
Hilang jiwa, kalut
Hilang iman, sesat

Jika hilangnya dia kerana pergi kepada Illahi
Biar sunyi
Biar gelap
Biar hambar
Biar sepi
Biar duka
Biar kalut
Jangan dibiar perasaan kita sesat

Kerana perginya dia kepada yang tercinta
Yang kekal
Yang abadi

Tinggallah kita, yang akan merindui dia 
Untuk mengirimkan doa yang tak pernah berhenti
Agar nanti bila tiba waktu dijanji
Menyusul pula kita
Untuk bertemu dia yang telah hilang di dunia ini.

~ Al-Fatihah~

14062011