Posts

Showing posts from January, 2018

Mango Float Royal Melaka, Laksa Telur Sarang

Image
Assalamualaikum! Minggu lepas, asik fikir laksa jer siang malam. Nak buat sendiri memang tak lah..hahahaa! Dasar pemalas khennn..belum ada kesungguhan dan kerajinan lagi..pastu tengah duduk berdua jer dengan anak, lagi lah alasan nak makan apa pun pi beli jer..heeeeee
Apalagi, google jer lah kan. Sekali google keluar laksa telur sarang pulak..ahhh sudahhh..
Makanya, Sabtu lepas balik visit FIL kat Hospital Muar terus pegi ke Mango Float Royal ni sebab kat situ ada jual laksa telur sarang. Ikut waze, tak jauh pun dalam 38 minit dah sampai. Ntah lalu celah bedah mana waze bawak, tau-tau jer sampai...heeee
Sampai time tu dalam pukul 3 lebih camtu. Parking tak susah sangat sebab ada abang RELA. Cuma time tu ada konvoi moto besar so agak congested sikit. Orang is ramaiiiii tapi service is tip top!
Macam Mango Float tu, diorang dah siap-siap pack so senang. Dekat stall mango float ada jugak stall-stall lain jual benda macam cendawan goreng, keropok lekor, churros, ayam goreng and banyak la…

Sajat, Safiey Ilias, Fara Mendoza, Gay, Pondan, Perempuan Seksi Tak Kacau Orang

Image
Assalamualaikum.
Semalam takde kerja melayan komen netizen dekat Instagram artis (artis ke?) Fara Mendoza. Sebelum tu helloo, bukan i tekan butang search dan taip Fara Mendoza tapi gambar dia berpegangan tangan dengan pondan hijrah-kembali Safiey Ilias keluar dekat timeline search instagram yer. 
Nak jadi cerita ramai netizen komen berbaur hinaan kat gambar pegang tangan tu. Ada jugak yang menegur tanpa menghina. Tapi yang menarik minat aku ialah respon-respon yang macam ni.
"Kalau nak tegur DM lah dia." "Tak tahu adab ke nak tegur ahli maksiat" "Sukahati dia la nak buat apa, ada pakai duit ko ke" "Sapa tak suka boleh unfollow" "Dia pakai seksi pun tak kacau ko, biarlah itu life dia" "Masuk rumah orang, tuan rumah tak pakai tak pakai baju, bukan kita suruh dia pakai baju, kita yang kena keluar"
Okay, tarik nafas jap. Yang banyak komennya pun aku tengok sama rata. Ada dari mulut si tua bangka, ada dari mulut yang baru nak up.

Gentle Birth, Doula, Hospital Shah Alam - Pengalaman Sendiri

Image
Assalamualaikum.

Semalam entah kenapa, tergerak hati nak search pasal gentle birth. Al-maklum sejak berkecimpung dalam dunia essential oils ni, kepercayaan bahawa the oils can contribute to your body and mind wellness tu semakin mencanak tinggi. Hihiii. Pastu pulak dengar experience leader yang bersalin cara gentlebirth plus guna essential oils, tak de perineum tears, takde traumatize, smooth delivery kita pun teringinnnnn jugak kan.
Pastu dalam search tu jumpalah case bersalin kat Hospital Shah Alam yang katanya tak ikut birth plan maka mengamuklah doula nya (claimed as chilbirth consultant giteww). Pastu kita ni as mantan penetap wad bersalin dan labor room Hospital Shah Alam pada 23-26 Mei 2016 haruslah tampil menyangkal apa yang tak betul kan pasal Hospital yang berjasa kepada kita tu! 
Okay, first of all. Nak gentle birth ke hapa search lah dulu hospital mana kat Malaysia ni yang support and ada kemudahan gentle birth. Dah kalau kau terjah hospital Melaka, nak teman isteri bersal…

Sejarah Bos-Bos Yang Baik _ Entry Jumaat

Image
Assalamualaikum!
Sempena hari Jumaat ni kita cerita benda-benda yang baik aja okay. Lagipun bagus kita kenang kebaikan orang berbanding kita cerita keburukan dia jer. Heheh.
Kiranya aku ni kan sejak mula kerja sentiasa berezeki mendapat bos yang baik.
Aku mula-mula kerja lepas habis Diploma. Sejurus habis jer terus dilamar oleh PA company tempat aku practical. Haaa tu baru la betul adik-adik..hihiii. Maknanya masa practical kebongakan kau tak nampak sangat. Pandai-pandai la cover. Hahahaaa! 
Aku kerja dengan MN Associates (company property valuation dan real estate) untuk gantikan PA bos yang cuti bersalin. Bos aku tu lelaki. Bos kat situ pun bukan orang lain, lecturer aku gak. Arwah dah dia. Beliau ni memang seorang yang tegas la sebab takde orang berani bercakap dengan dia kecuali PA dia dan sorang valuer senior yang kepala angin. Hahaa! Kelakar tau masa kerja kat sana. Sebenarnya aku banyak buat onar. Contoh, aku tumpahkan satu mangkuk kuah laksa atas karpet ofis. Ko rasa? Pastu a…