Posts

Showing posts from December, 2015

Welcome 2016!

Assalamualaikum.

Ada kat ofis ni di kala ramai ibu-ibu dan bapak-bapak yang bercuti uruskan hal masuk sekolah anak-anak. Macamtu lah pengorbanan emak dan ayah zaman sekarang. Tak sanggup tengok anak-anak susah. Berbeza cara emak ayah zaman dulu. Anak-anak diajar berdikari sebab anak zaman dulu (read me) lebih kental jiwa. Sorry, but this is fact ok. Tak nak eloborate lebih-lebih, just my two cents.
Tak sangka esok dah tahun 2016. Rasa tahun ni cepat sangat berlalu. Takde pun letak azam atau aims for specific target untuk 2016. Cuma ingin tambah usaha menjadi lebih baik dari yang sebelumnya. InsyaAllah.
Teringat, aku pernah draw azam tahun 2011 dulu kat blog ni. Jom kita tengok sikit apa dah jadi after four years. Hahaaa!
Fasa 1
Aku target nak sambung belajar oversea lepas aku complete my PLK study when I'm 31. Alhamdulillah, I did it! Selepas tu aku bajet nak sambung Master kat oversea. Ceewahh. Alhamdulillah jugak, aku sambung jugak right after graduate but unfortunately, aku hany…

Tadaa Papa.

Assalamualaikum.
Amboiiii. Kemain lama menyepi. Hihii. Biasa je laaa..kat rumah ada wifi pun sekadar blogwalking ngan layan Beautifulnara jer. Nak buat entry baru macam takde keghairahan pulak. Hihii.
Baru-baru ni balik kampung setelah sekian lama hibernate kat Melaka ni atas faktor kesihatan. Heee. Mak aihhh seronoknya dapat pecut laju atas highway. Yang tak bestnya Tonjer tak ikut balik sebab tak dapat cuti. Tu pun, konflik merajuk sentap bagai nak bagi permission. Apapun, terima kasih lah Anjer Ucuk Acham sebab memahami dan mempercayai hihiii.
Yang seronoknya, anak-anak buah ada kat kampung. So, rutin macam biasalah, bawak Mak pegi pasar, pegi kenduri. Tiap hari Mak masak yang sedap-sedap. Tido lambat layan HBO tiap malam. Otw balik Melaka macam biasa appointment penuh dengan Manja-Manja I yang dirindui. Kopi-kopi, gosip-gosip, malam baru sampai rumah. Hihiii.
Gamba-gamba takde.