Posts

Showing posts from December, 2011

Pengomen (Apakah)

Assalamualaikum.

Kalau aku baca blog orang, aku paling suka baca comments. Lagi2 blog politik. Sebab dekat blog politik jer aku boleh hilang stress. Sebab aku rasa orang yang comment dekat blog politik tu tabah2, hati kering, jujur dan dalam tak sedar diorang hiburkan hati aku dengan comment diorang yang lawak2. Apa nak stress sangat pasal isu politik? Politik tu sebahagian dari hidup dan apa jadi pun kita kena teruskan hidup. Heheh.
Tadi masa blogwalking aku bukak blog Kak Senduk. Ada entry dia mintak pendapat readers macam mana nak hilangkan blackhead whitehead dia. Selain daripada jawapan tipikal putih telur dengan biore pore pack, mari kita lihat apalagi petua yang dicadangkan kepada Kak Senduk.. Hihi. 
aeedy said...


1) tumbuk cili padi sambil duduk sopan bersimpun
2) kaut dgn 2 jari runcing gajah
3) sapu pada muka dan biar terkena mata juga
4) muka akan merah dan cantik jelita..

sekian..

sri sara semah camelia said...


kak senduk mudah jerr..
1..bahan..putih telur..ikan bilis..tepung…

Campur-Campur

Image
Assalamualaikum.

Dasar pemalas update blog. Maaf, ini masalah hormon.

Tiap kali ada cerita nak kongsi, dah cakap dah dalam hati 'nanti update kat blog'. Tapi, tu la kan..sapa suruh cakap dalam hati.

1) Kuasa Pengguna

Aku sekarang boikot kedai-kedai makan yang jual makanan mahal tak tentu pasal. Contoh jual mee ala2 mee maggi harga 8 ringgit semangkuk. Konon kita kena bayar lebih sebab tempat makan tu cosy atau kedai tu terletak dalam shopping complex yang high standard. Boleh blah.
Lagi satu aku tak faham sesetengah orang yang condemn Kedai Rakyat 1 Malaysia tu. Pada aku itu salah satu usaha yang baik. Macam aku, kalau setakat pencuci pinggan aku pakai cap pelik2 aja sebab murah. Asal bersabun dan boleh cuci pinggan. Lainlah nak cuci muka kan. Heheh. Sepatutnya kita ambik kesempatan terhadap kedai-kedai murah ni. Tengok apa barang yang kita boleh beli pada harga dan kualiti yang munasabah. Nak bangkitkan soal ingredient dan safety? Sila buat kajian terhadap semua barang yang ada …