Posts

Showing posts from December, 2013

Aurat - Aku Dengan Anak Buah.

Image
Assalamualaikum.
Aku bukanlah alim mana. Dan aku jugak tidaklah se arif mana. Jahil, dan masih jahil. 
Seingat aku, aku mula pakai tudung masa darjah 4. Dari darjah 1 sampai darjah 3 aku pakai pendaform. Ke Spendaform? Pendaflour? Hahaa! 
Alaaa..aku pakai lagi uniform sekolah yang skirt tu. Selamba jer. Dah la betis banyak parut kudis buta. Berkeyakinan sungguh. Ye la. Mana tau syahwat ke apa time tu. Tak paham lagi. Budak lelaki time tu pun bukan reti bab-bab gatal ni. Semua kisah nak main tutup botol, tepuk terup, jentik pemadam jer.....
Tak macam budak lelaki zaman sekarang. Darjah 3 dah pandai beromen.......nauzubillah min zalik. Nak salahkan sapa tu? Fikir balik...
Naik sekolah menengah seingat aku, aku pakai tudung on-off. Pegi sekolah, pakai. Pegi kedai tak pakai. Masa tu masih juga tak faham hal aurat yang sebenar-benarnya. Pakai tudung pun jenis skaf kecik 4 segi lipat hujung ke hujung jadi 3 segi. Bayangkan, dapat? Dapat? Alaaaa..yang macam Cikgu Bedah pakai dalam cerita ad…

Dr. Love Lagi?

Image
Assalamualaikum.
Sama gak. Saja jer nak cerita yang lawak-lawak. Ni bukanlah kesinambungan atau sambungan cerita. Aku pun tak nak ulas apa jadi selepas date langgar moto itu hari..Biarlah ia terus poyo di dalam sanubari ini..Apahal poyo sangat aku ni? Hahaa! Anggaplah kami ini dalam fasa perkenalan, ok. Take it easy. 
Kami orang ni memanglah tersangat kontra ok.   Dia tersangat beku, aku tersangat jeli. Dia tersangat kayu, aku tersangat romantik. Hahaaa! Yang elok-elok semua aku eh. Hahaaaa! Kelebihan dia, lain chapter aku ulas. Itu pun kalau aku kuasa. Heeeee. Baik kita cerita pasal aku yang tersangat advantage ni.  (Libas rambut). 
Medium komunikasi kitorang ni memang SMS lah. Tak pun whatsapp. Tapi terkini FB Message. Sejak-sejak dia approve aku kat FB ni. Memantau ler tu. Ada satu hari tu, aku buat perangai. Merajuk tak tentu hala. Lama jugak tak bertegur. Tapi tak lebih 3 hari la. Sebab berdosa kan putuskan sillaturrahim. Gitu. Heeeee. Bila dah bertegur sapa, mula lah sesi ungki…

Permata Yang Hilang Dan Kamasutra.

Image
Assalamualaikum.
Hahaaa! Bodo.  Kalau yang lahir tahun 90-an ke atas memang tak akan faham kenapa aku gelak sorang-sorang. Tapi kalau yang veteran macam aku dan golongan klasik mesti teruja dengan tajuk yang aku nak bangkitkan ni. Hahaa!
Cerita dia, bermula pada tahun 2000-an. Secara spesifiknya aku tak ingat bila tapi berlaku masa aku dekat lebih kurang semester 5 ke ntah 6 Diploma..time tu aku and the geng jalan-jalan dekat Kompleks PKNS. Biasa la student..PTPTN ada, keja asik nak makan McDonald aja. Tak pun Kyros Kebab. 
Lepas makan-makan jalan-jalan la dekat BATA. Depan sikit ada satu kedai buku. Dia bukan kedai buku macam MPH ke apa. Buku tak banyak mana pun. Kalau ada pun jenis yang jarang-jarang kita nak baca macam 'Seksa Kubur', '10 Jenis Azab Neraka' dan yang seangkatan dengannya..tak jumpa nya I Love U Mr. Arrogant macam sekarang ni..Heeeee.
Kitorang berenti kat situ saja nak tengok-tengok. Sekali tu Loli (semua nama kawan-kawan aku ni bukan nama sebenar) ju…