Posts

Showing posts from March, 2010

Adakah Kamu Terlalu Kecil Untuk Mengerti Kata2 Makcik Mu Itu?

Image
Assalamualaikum!

Situasi : Di suatu tengahari di meja makan..

Mak Lang : Adek, apa ni makan tabur2..tak habis..tak baik taww..nanti nangis nasik ni..

Anak Buah : Mana ada..nasik mana ada mata..

Mak Lang : ...............

* ps- adek jangan makan tabur2 laaa...kang makcik kurung dalam reban ayam baru taw!

Kalau Dah Diri Sendiri Yang Penakut, Janganlah Menyalahkan Penganjur Fun-Fair Pula..

Image
Assalamualaikum!

Hari Sabtu lepas aku dipaksa untuk bawak budak2 pegi funfair dekat TESCO kuala..memang kalau malam2 nampak happening dari jauh tapi apa barang kannnn?? Aku kabo kat kakak aku selaku penyelaras program bahawa mestilah boring pi funfair kat kampung ni..paling kuat pun boleh main 'tikam-tikam' barang jer yang kalau kena tikam baru puas hati..

Aku perasan juga sifat kepatuhan anak2 buah aku berada di tahap yang paling tinggi pada hari Sabtu tu..aku syak dah mesti ada sebab yang terselindung di sebalik kesopanan dan kesusilaan mereka pada hari tersebut..berhajat beno nampaknya diorang nak merasa pegi funfair..

Situasi 1 :

Aku : Hey hey hey sudah sudah kartun, makcik nak tengok CSI

Anak Buah : Alaaa alaaaa Alaaaa!!

Kakak Aku : Ehem! Ehem! Bagi la makcik tengok..nanti makcik tak nak bawak kita pegi funfair macam mana?

Anak Buah : Ye lahhhh..(sambil sepak bola ke arah lampu)

Situasi 2

Aku : Okay, sekarang cakap betul2..siapa lagi cantik..mak cik ke Mak Lang? (sambil makan pel…

Pakai Sabun Apa Cik?

Image
ps- kadang2 saya pakai sabun basuh cap 'cik hani'..hehehhhh

Panas!!

Image
Cuaca la ni memang betul2 menguji kesabaran..
Macam2 sebab orang bagi, kipas tak lap la, tenaga letrik lemah la..
Sefaham aku, negara kita sedang berdepan dgn fenomena el-nino..(lanjut sila http://www.kjc.gov.my/malay/pendidikan/cuaca/elnino.html)
Kata lain : ini baru panas di dunia..

Panas juga bila tgk tv dan baca surat khabar tak sudah2 cerita pasal dera budak sampai mati + buang baby..

**ps - tak ketawa kan baca entry aku kali ni? Sebab bukan setiap masa aku main2..
tapi bab nak ngurat brader badan ketak2 yang pakai songkok tu bukan main2 punya..

**ps - panas punya pasal, nak sidai baju pun malas..