YANG BAIK UNTUK DIAMALKAN

Assalamualaikum!!

Syabbazzz sekiranya anda baca entri ni sebelum masuk waktu zuhur..(owh! u know who you are..isk..isk..isi tabung gajah aku semakin berkurangan kerana telah disalurkan ke kaunter drive thru)

Aku dapat ni dari e-mail seorang sahabat..untuk dikongsi bersama..

Ya-Samii’
ﺍﻟﺴﻤﻴﻊ
(Membaca 100X)

Barang siapa yang membaca “Ya-Samii” 100 kali dan membisu kepada sesiapa pada hari Khamis selepas menunaikan solat zuhur, Allah akan makbulkan segala hajatnya.

Jadi..jangan lupa atau buat2 lupa sembahyang zuhur..ataupun buat zuhur gajah (sikit lagi nak masuk asar), xmanis okke..lepas tu boleh baca sebanyak 100 kali..dengan ekhhlassss...tidak bermakna kena baca dengan tawadduk sampai terlajak lajak tido kat surau, x sesuai okke..

Apa yang aku hajatkan?

1) Gaji masuk tiap2 hari - kira gaji hari laa..tapi setiapkali masuk, amaunnya yang sebulan punya..hahaaaa!!

Eiii..kalau ikutkan banyak yang dihajatkan..bab meminta2 dari Allah ni, bagi la kat manusia..ada ja kita nak mintak kan..

Persoalannya : adakah perkara yang kita mintak itu baik untuk kita?
Jadi, mintalah Allah kurniakan perkara yang 'terbaik' buat kita..

Someone told me : 'kadang2 allah sembunyikan matahari, Dia datangkan petir dan kilat..kita menangis dan tertanya2, ke mana hilangnya sinar? Rupa2nya, Allah nak hadiahkan kita pelangi..'

What say you? =)

Comments

aza azita amru said…
to nowa, sharing is caring...terima kasih kawan n wish all the best coming to u soon...

p/s: to all readers, i post a comment for an usual reason not for glam purposes...
..nOWa.. said…
aza - yeah, sharing is caring..tq for comment ya!

Popular posts from this blog

Spa Yang Paling Best Di Shah Alam.

Permata Yang Hilang Dan Kamasutra.

Keajaiban Zikir Ya Aziz Ya Jabbar Ya Mutakabbir