Macam2 Jadi masa Bulan Puasa, Sekarang Dah Raya Lagi Macam2..

Assalamualaikum!

1. Asalnya kes Sosilawati hilang lagi berapa hari nak raya, akhirnya terungkai juga dengan berita pembunuhan kesemua yang hilang. (Takziah dan Al-Fatihah buat semuanya. Menculik, memukul, membakar dan menabur abu mayat orang ke dalam sungai bagaikan semudah ABC bagi manusia yang berhati binatang. Binatang mungkin lebih mulia? Iya.).



2. Janji sebulan lepas seorang sahabat secara lancar sahaja dimungkirinya 2 hari sebelum hari raya..sempoi pula mengucapkan 'maaf zahir dan batin'. Lihat, memaafkan kesalahan seseorang memang mudah, meskipun aku bukan pendendam tapi siapa boleh melupakannya sepantas memakan rendang?

3. Puak fanatik Indon tak habis nak GERAM dan GANYANG Malaysia. Main taik pulak. Orang Malaysia, jangan main taik. Kotor. Busuk tau dak. Aku babap kang.

4. Namewee? Katy Lim Li Lian menghina Allah? Racist? Aku sedang mencarut.



*ps- Jika bangsa lain hina Islam, semua orang Melayu melompat dan claim racist tapi apa yang kita buat bila anak Melayu Islam sendiri (Salleh Samsa dan banyaaaaak lagi)yang hina Islam? Rakyat dah buat fanpage banned orang2 ini, dah pukul pun orang cina..la ni dok tunggu jabatan agama, kementerian agama dan menteri agama dan pihak berkuasa berkaitan agama yang lainnya punya tindakan..BANGKITLAH DEMI KESUCIAN AGAMA ISLAM! Tunjukkanlah kepada rakyat Malaysia yang beragama Islam bahawa tindakan telah diambil supaya yang lainnya beringat bahawa 'kebebasan bersuara itu ada hadnya dan konsep blog saya adalah blog saya jadi suka hati saya nak tulis apa ADALAH = KEPALA HOTAK ANDA.

Comments

tu la. macam2 zaman sekarang ni.
..nOWa.. said…
macham macham. masam. :)
ana said…
kes pembunuhan dato sosilawati tu memang mengejutkan...takziah buat familynya.

Popular posts from this blog

Spa Yang Paling Best Di Shah Alam.

Permata Yang Hilang Dan Kamasutra.

Keajaiban Zikir Ya Aziz Ya Jabbar Ya Mutakabbir