Tips Tips Membenci Sesuatu Yang Kita Sukai Dengan Mudah.

Assalamualaikum.

Hari ni aku dan rakan kongsi pergi ke Gombak menziarah seorang lagi rakan kongsi yang melahirkan protege baru dalam keluarganya. Protege gegirl. Lama tak berjumpa jadi pukul 9 malam baru bergerak balik ke Shah Alam. On the way balik kami berkira2 nak makan yang hebat2 sikit(hebat standard rakan kongsi bukan standard artis), maklumlah gaji bulan 11 masuk 10hb nanti, jadi perlu habiskan gaji bulan 10 yang tinggal beberapa hari je lagi.

Ada nak makan kat Big Plate, Padang Jawa, Pizza, Burger King dan Mcdonald. Akhirnya semua setuju makan kat 'Abe'. Memang restoran tu namanya Abe. Sebab tomyam dia power, ikan masak stim dia power, kailan ikan masin dia power, telur dadar dia power, semua powerlah. Kira port lah.

Lepas setengah jam tunggu, udang goreng tepung sampai. Tapi lebih cenderung kepada cekodok udang gaya dia. Lepas tu ikan stim sampai. Lepas tu signature dish dia iaitu Tomyam Abe sampai. Tengok dari rupa, warna dan kepul2 asap aku tanya pada budak hantar makanan 'Dah tukar tukang masak ke dik?'

'Hok seme' jawab dia.

Lepas makan semua sampai licin, aku dan rakan kongsi decide nak tukar port ke Vichuda atau Amin Thai.

Betapa mudah nak merubah hati orang untuk tidak menyukai kepada seuatu yang selama ini dia suka = buat hal.


Aku taip Abe kat google kok Abraham Lincoln yang kuar? Apa apa je lah.

Comments

ana said…
baru ingat nak rasa kesedapan tomyam abe tu..dh tukar tukang masak la plak.
Hunny said…
Alamak!! Yer kerr???

Popular posts from this blog

Spa Yang Paling Best Di Shah Alam.

Permata Yang Hilang Dan Kamasutra.

Keajaiban Zikir Ya Aziz Ya Jabbar Ya Mutakabbir