Berapa Pentingkah Air Bagi Sebuah Van? - Aku

Assalamualaikum!

Van ni semakin laju..angin gunung mula tampar muka aku..aku mula pegang tingkap..ada sikit kecut dalam hati..tapi demi maruah, aku tidak akan peluk brader sebelah..jalan bengkak bengkok kat Ranau macam jalan Batu Arang pulak aku terasa..bila nak sampai selekoh, Rudy tekan minyak..dalam hati aku suruh Rudy tekan brek sikit..tiba2 aku ragu kesahihan lesen memandu Rudy..

Rudy cakap2 dgn co-pilot..sangat petah dalam bahasa tempatan..sambil bawak van, Rudy pusing2 pandang blakang tengok keadaan penumpang..tiba2 Rudy tukar lane, pangkah jalan sebelah..terus parking kat tepi semak..semua orang panik..

*****

Tourist Guide : Kenapak ni Rudy?

Rudy sua telinga pada bahagian enjin..semua orang pun nak dgr dekat kawasan enjin dengan cara sua kan telinga..

Rudy : Sudah panas enjinnya..dengar kau itu bunyi airnya masak..kurang air ini..

Tourist Guide : Itu la sudah aku bilang, periksa dulu bah keretak ini..haaa sekarang baru kau tau betapa pentingnya air kan? Bla bla bla..

Tourist Guide : Bila last kau service ini keretak, Rudy?

Rudy : Tiada pernah..kenapak?




Aku : Rudy, boleh saya ambik gambar?

Rudy : Boleh..dari sisi atau dari depan?

Aku tak salahkan Rudy..van ni mmg gagah..5 tahun tak pernah servis, masih steady naik turun Taman Kinabalu..cuma gagal sekali saja..

Comments

sha89 said…
5 taun xpernah servis?? perghh ganas haha~

van tu sgt gigih ek...
..nOWa.. said…
sha - rudy lagi gigih..kenapak dia tanya..nasib tak kena tampar..hahaaaa!!
aza azita amru said…
dari gaya rudy melihat cermin pandang belakang itu..aku rasa dia berkehendakkan gambarnya di ambil dari sisi depan...kenapak ko tidak tunggu dia posing dr sisi depan dulu bahhh...kasihan dia...
..nOWa.. said…
za-aku cumak tanya2 ayam sajak..ku kira dia lebih fotogenik dari sisi..lebih bersinar..=)
MohdHafizKamal said…
ambil dari atas sy rasa lebih fotogenik....hehe

Popular posts from this blog

Spa Yang Paling Best Di Shah Alam.

Permata Yang Hilang Dan Kamasutra.

Keajaiban Zikir Ya Aziz Ya Jabbar Ya Mutakabbir