DARI BOLA MATA KE OTAK

Assalamualaikum!

Bangun pagi, (kadang2 tak la pagi sgt kan..) bukak tingkap..selalunya aku akan nampak benda yg sama..kalau nasib baik, dapatla tgk fenomena yg luar biasa..ada lagi tu dapat tgk drama swasta versi life..ada sembilu, KL menjerit, bohsia jangan pilih jalan hitam,national geographic pun ada..



kapal terbang..(dulu masa kecik, bila nampak kapal terbang ja mesti jerit 'kaaapaalll terreeebanggg!!!' pastu lambai2 dengan harapan pilot nampak kita..)



aku tau sapa yang punya kerja ni..mungkin ini penyumbang kepada 'channel not found' time hujan..tapi xpe lah..dah mmg putaran kehidupan dia..lps makan kena buang..(pernah astro buat hal 2 minggu xdapat line kat umah aku, tiap2 hari aku follow up ngan customer service dia..sampai satu tahap aku kata 'u jangan main2 ya, uncle i menteri dalam kabinet tau..dia kenal ananda krishnan tau tak!' ape ke hal nya aku time tu kan? tapi mmg hangin, sebab bil jalan yaaa..)



biarpun sepelaung ja nak p cuci tapi aku sanggup redah 60kilometer balik kampung untuk cuci kereta tiap minggu..cuci siap vakum aku bagi adik aku 4 ringgit ja..dia tambah singgit cukupla beli top up hanfon dia..adik aku redha ja..ok apa?



ni pun ada...



steady ja selari bendera malaysia ngan bendera mcdonald..huh!



aku tak nak tuduh..tapi mungkin mereka sedang dalam konflik..hmphhh..sabarlah wahai kakak..

finally...



'BURGER SUPERB DING DONG' - keluaran tempatan..menu biasa hujung minggu..siap2 beli untuk layan time cerita GHOST main kul 1030..memang superb!

Comments

aza azita amru said…
yee...berger itu memang DING DONG!!
..nOWa.. said…
tapi kena makan awal sikit beb..abis ghost terus tido..isy..itu bukan gaya hidup yg sehat..kan?kan?

Popular posts from this blog

Spa Yang Paling Best Di Shah Alam.

Permata Yang Hilang Dan Kamasutra.

Keajaiban Zikir Ya Aziz Ya Jabbar Ya Mutakabbir