30DBC - 5 Lagu Cinta Kegemaran Aku

Assalamualaikum.

Waaahh. Hujan yang turun dengan lebatnya kala ini menambah lagi debaran untuk mengungkit nostalgia lama. Kah. Kah. Kah.

Well, I was born to be a naturally singer. Oh, well. Sejarah telah membuktikannya. Kah. Kah. Kah. Mati laaaa puji diri sendiri. Dah tu. Tak kan nak mengeji? Cukuplah dengan dosa mengeji orang lain jangan ditambah lagi. Heeee. (Gurau pun tabuliiii)

Aku cuma nak bagitau yang aku suka lagu. I am kind of updated la jugak dengan lagu-lagu yang keluar kat radio. First time dengar "Badebest, badebest" gigih google search..heee.

Konsep lagu tema masa bercinta ni aku takde sangatlah..Cumanya setiap siri percintaan aku (mak aihhhh poyo di situ yer. Hahaa!) ada la lagu spesifik yang 'in' dengan situasi time tu. Boleh la penerangan aku ni. Aku jer yang faham pun. Hahaa! Aku tak sertakan link Youtube sebab aku malas. 

1) Mungkinkah Terjadi - Spider
Dengar lirik je dah tau aku yang terhegeh-hegeh dalam siri ni kan...Haha!  

2) Kembali Senyum - Izwan Pilus
Lagu ni kan adaptasi lagu Korea ke Jepun kan. Ntah aku lupa. Kau dengar lagu ni je pun tau betapa banyak airmata aku tumpah dalam siri kedua ni. Hihiiii.

3) Banyak sangat laguuuuu. Sebab siri yang ni adalah siri aku dengan suami aku. Hahaa! Kalau korang rajin pi subscribe Z Qusyairi kat Youtube. Dia banyak buat piano instrumental cover lagu-lagu best. Itulah modal aku nyanyi ala-ala minus one kat suami aku. Rakam, lepastu send kat whatsapp. Heee.

Time ni tak ikut situasi dah. Lagu bercinta, lagu curang, lagu ketuhanan semua aku balun cover. Mujur aku hanya serius menyanyi untuk suami aku jer sekarang. Yang main-main tu ada la dengan kawan-kawan. Kalau tak dah lama dah aku Gegaaaaaaarrrr Vavavaganza! Mau kena sebat dengan suami aku kalau tergedik-gedik sangat aku ni. Hahaa!

But 2014, I loved to hear :

Hanya Aku - Hyper Act. Gila-gila suka. The lyric, the song. Brilliant.
Bila Tiba - Ungu. Beautiful song that touched my heart.
Tetap Menantimu - Nomad. Lovely.
Astrid - Mendua. So emotional. I love it. Huhuuu.
Takkan Terpisah - Black. Very good song. Good vocal, indeed.

Gitewww. InsyaAllah. :)

ps - Taste aku dengan suami aku memang sangat beza ok. Dia suka nyanyi lagu "Meraung by New Boyz". Aku macam...hmmphh lagu ni betul-betul wujud? Hahahaaa!






Comments

Z Qusyairi said…
Assalamualaikum.

Wah, ade free promotion lak. Hahah.
TQ TQ kak! :D
..nOWa.. said…
wahhhhhhhhhh!!! Tq Z Qusyairi!!! I'm your biggest fan tau dakkkkkk!! Hahaaa!

Popular posts from this blog

Spa Yang Paling Best Di Shah Alam.

Permata Yang Hilang Dan Kamasutra.

Keajaiban Zikir Ya Aziz Ya Jabbar Ya Mutakabbir