Every Song Has Its Own Melody..

Assalamualaikum!

Introducing an adorable and funniest persons in my family.. (betoi ke dak ni grammar nih, police tatabahasa, sila semak. Lariii!)


Mohamad Syafiq Aiman
Tahun depan darjah 1. Ini abang kepada yang dibawah2 semua. Cita-cita doktor sebab nak ubatkan ibu dia. Bijak, cepat belajar. Diam, suka buat hal sendiri. Kaki tivi. Tapi ada sikit kepala angin. Kalau adik dia buat dia sakit hati, dia akan kejar sampai dapat, nak revenge. Siap cakap, adik buat Apit, Apit buat la dia balik. Amboih, timbal balas punya sistem. Ni ikut perangai sapa  ni? Perangai mak dia kot..hahahaa. Lariiikk!



Mohamad Haziq Muazeem.
Cita-cita polis dan doktor. Tak boleh pilih, mesti nak jadi dua-dua. Ini, kalau merajuk, sapa yang buat ja yang kena pujuk. Orang lain pujuk tak nak. Mengada. Dia punya pelat tahap melampau memandangkan umurnya dah 5 tahun. Berikut contoh perbualan dan terjemahan.

Haziq : Apit, nah amik ni butu.
Maksud : Apit, nah amik ni buku.

Haziq : Butannnn..butannnn!!
Maksud : Bukannn..Bukannn!!

Haziq : Alib ba ta ta jim ha ho tal tal lo ta tim tim sop pop....
Maksud : Alif ba ta tha jim ha ho dal dzal ro zai sin shim sodh dodh

Bila tanya kat mak, ikut siapa pelat2 ni? Mak kata, ikut arwah ayah korang lah..Ikut cerita adik arwah ayah, ayah still pelat masa sekolah rendah.

Ayah:  Ni lah potok nya...
Maksud : Ni lah pokoknya..

Mohamad Harith Aizat.
Belum ada cita-cita lagi. Bila orang bagi apa yang dia nak tu kira tercapailah cita-cita dia. Harith ni baik. Pendiam. Tenang aja budaknya. Bijak. Pandai menyanyi lagu Lucky Lucky. Dia tak main tengok cerita kartun2 ni. Dia layan cerita Halimah Jongang, Roda Roda Kuala Lumpur ataupun cerekarama TV3 ja.

Kalau dia nak lolipop, dia tak kata lolipop. Dia kata nak tolat (coklat) limah nonang (Halimah Jongang). Ni ikut sapa ni? Rupanya ikut Mak Uda dia. Hehehh.


Putry Qalesya
Tomet kan? Semua cakap ni copycat muka aku. Ye lah, masa mak dia pregnant kan dia, aku suka buat mak dia menci kat aku. Hahahaa! Tu la, kan dah muka macam aku. Tapi takpe, comel apa? Heheh. Umur 9 bulan. Dah pandai nak jalan sikit2. Ini memang betul2 puteri. Tak boleh kena tegur. Kalau dia tengah minum susu pastu kita acah2 cakap 'amboi dia, biasa lagi dia tu!' dia terus merajuk. Bila kita nak pujuk dia tak nak. Eleh, mengada. Perangai sapa ni. Mak kata, perangai aku. Aku jugakkkkk....Hahaaa!!

ps - Masa kecik2 aku comel la jugak. Dah besar sikit jadi comot. Ada sapa2 nak?

ps - Bila aku minta satu2 perkara dengan baik2 for the first time lepas tu orang tak bagi, bila orang tu nak bagi pulak at the second time, aku tak nak dah...apa punya perangai ni?




Comments

Hunny said…
Tomey tomey!!
wahhhh
comel sgt
n nama yg cantek..

Popular posts from this blog

Spa Yang Paling Best Di Shah Alam.

Permata Yang Hilang Dan Kamasutra.

Keajaiban Zikir Ya Aziz Ya Jabbar Ya Mutakabbir